Teknoloji

Slovakya Başbakanı Fico’dan Macron’a hatırlatma: ‘Ukrayna NATO üyesi değil’

Slovakya Başbakanı Robert Fico, Slovakya’nın Moskova ve Kiev arasındaki çatışmayla hiçbir ilgisi olmadığını belirttiği konuşmasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron‘a Ukrayna’nın NATO’da olmadığını hatırlattı.

Fico, parlamentoda yaptığı konuşmada Macron‘un yaptığı gibi açıklamaların dünyayı Üçüncü Dünya Savaşı’na yaklaştırdığını belirterek Macron’a ‘Ukrayna NATO üyesi bir ülke değil‘ hatırlatmasında bulundu.

Fico ayrıca konuşmasında, Macron‘un tüm blok adına konuşmadığını ve Ukrayna’ya olası asker sevkiyatına ilişkin sözlerinin ‘Fransa’dan başka kimseyi ilgilendirmediğini‘ sözlerine ekleyerek şu cümleleri kaydetti:

Slovakya’nın Ukrayna’daki kriz ile hiçbir ilgisi yoktur. Tüm Slovakya’ya açık bir mesaj göndermeme izin verin: bizden kim isterse istesin, hiçbir Slovak askeri Slovak-Ukrayna sınırının ötesine adım atmayacaktır.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova yaptığı bir açıklamada, cephe hattına gönderilmeleri halinde NATO güçlerinden ‘geriye hiçbir şey kalmayacağını‘ kaleme almıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu