Ekonomi

Binance, Ocak ayında Tayland dijital varlık borsasını başlatacak

BANGKOK – Küresel kripto para borsası Binance, Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) yeni bir girişim için aldığı son onayla gözünü Güneydoğu Asya’ya dikti. Gulf Energy Development PCl’nin bir yan kuruluşu olan Gulf Innova ile yapılan işbirliği, Tayland’da düzenlenmiş bir dijital varlık borsasının lansmanını görecek.

Bu stratejik hamle, Binance’in Batı pazarlarında düzenleyici zorluklarla karşı karşıya kaldığı ve şirketin Hollanda da dahil olmak üzere Avrupa Birliği’nden çekilmesine ve ABD operasyonlarını kapatmayı düşünmesine neden olduğu bir dönemde geldi. ABD SEC’in Binance ve CEO’su Changpeng Zhao üzerindeki düzenleyici incelemesi yoğunlaştı ve kripto işletmelerinin daha net düzenleyici çerçevelere sahip bölgeler araması ihtiyacının altı çizildi.

Alex Chehade, Birleşik Arap Emirlikleri’nin bu tür bir şirket için uygun bir yer olduğunu belirtti ve Binance şimdi de ayak izini genişletmek için Tayland’a bakıyor. Binance Co tarafından desteklenen Tayland SEC, Binance Holdings Ltd. Gulf, bu hafta başında yapılan bir borsa dosyasında açıklandığı gibi, önümüzdeki Ocak ayında bir kripto borsası işletmeye başlama izni verdi.

Yeni platform, genel halka açılmadan önce başlangıçta yalnızca davetli grupların kullanımına açık olacak. Gulf Energy, ortak girişimde %51 oranında çoğunluk hissesine sahip. Duyuruya, fotoğrafçı Andre Malerba’nın yaklaşan borsa lansmanını belgeleyen görüntüleri eşlik etti.

Binance, bu ortak girişime girerek yalnızca Tayland düzenlemelerine uymakla kalmıyor, aynı zamanda Güneydoğu Asya’da dijital varlıklara artan ilgiden yararlanarak küresel varlığını da çeşitlendiriyor. Bu son gelişme, uluslararası kripto para birimi düzenlemelerinin karmaşık ortamında yol alan Binance için çok önemli bir adımı temsil ediyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu